Com escollir un bon paviment escolar?

Els paviments de PVC són les solucions perfectes per a qualsevol tipus de sòl escolar; de fet el sòl dels espais escolars solen ser de les qüestions més delicades d’afrontar; és per aquest motiu que volem compartir amb vosaltres els nostres consells per escollir un bon paviment per a la teva escola.

Pavimento Escolar PVCHa arribat el moment d’escollir un paviment de qualitat per a la vostra escola; aquest paviment ha de ser d’un material de molta qualitat i resistent; al mateix temps ha de complir certs factors; per exemple aquest paviment ha de garantir l’estètica desitjada d’aquest espai escolar; d’altra banda el material no ha de perdre de vista certs aspectes fonamentals com la duresa, la seguretat i la salut; i tot això agrupat en un factor molt important per a qualsevol escola, el paviment ha de tenir un cost moderat.

A EuroConstructa podem trobar-nos amb aquesta base a les nostres instal·lacions: tots els paviments són de primera qualitat; de fet qualsevol tipus de paviment de PVC instal·lat ha de respondre totes les exigències; aquestes limitacions poden venir donades pels propis arquitectes del projecte; o també poden sorgir certs requisits legislatius; en realitat hi ha múltiples i bons motius per elegir-los, i poder satisfer-los amb un bon paviment instal·lat per EuroConstructa.

El confort d’un paviment.

En una escola, durant la major part del temps útil hi ha nens i nenes desplaçant-se en ella constantment; de fet durant el dia a dia, qualsevol nen ha de trobar un bon confort en el contacte amb el paviment de l’escola; aquest paviment ha de ser de PVC; i gràcies al seu aïllament tèrmic i a l’elasticitat del material produirà certa estabilitat i comoditat durant el seu ús.

Pavimento Escolar PVC

La durabilitat dels paviments escolars.

Tal com hem introduït en l’anterior paràgraf, qualsevol tipus de paviment escolar ha de tenir una durabilitat molt gran; i en aquest factor, els paviments de PVC són els paviments que tenen major durabilitat; de fet són la millor elecció per als ambients de trànsit intens; com en aquest cas són els edificis escolars i educatius.

Com veieu la clau en projectes com aquests són paviments de materials d’alta qualitat, resistents i bells; això equival a que durant el pas del temps, el paviment continua sent segur; i per tant l’estalvi econòmic de modificar el paviment o renovar desapareix, per que el paviment continua tenint les mateixes característiques.

Paviments de PVC, una opció amb seguretat incorporada.

Aquests tipus de paviments compten amb múltiples i variades característiques, en aquest cas, trobem la seguretat per naturalesa del PVC; es tracta que aquest material del paviment, el PVC, és antilliscant; per tant no hem de preocupar per res, si els nens o nenes corren per les sales que tenen aquest fantàstic paviment.

A més trobem una fantàstica característica de seguretat; aquest paviment de PVC no conté cap element halogen en la seva composició; això el converteix en ignífug, ja que presenta baixos índexs de toxicitat i opacitat de fums.

Pavimento Escolar PVCL’acústica dels paviments de PVC.

Habitualment en una escola tots els espais arriben a ser una mica sorollosos; és per aquest simple motiu que qualsevol paviment escolar ha d’absorbir al màxim possible tots els sons; sembla lògic però l’absorció acústica és un element fonamental per a qualsevol tipus de paviment en una escola.

Un altre aspecte important dels paviments escolars és el seu gruix; aquesta mateixa característica ajuda potencialment a l’aïllament acústic; ja que permet obtenir un millor rendiment del producte instal·lat; tots els paviments de PVC han d’estar diferenciats en base als diferents ambients;

  • Entrada i passadissos: són ambients subjectes al trànsit pesat i molt soroll, per això s’aconsellen gruixos més gruixuts d’aquesta manera es guanya en resistència a l’ús i una major absorció acústica a l’impacte.
  • Aules i oficines: en aquest cas, a causa de la presència de mobles, preferible triar gruixos de 2/3 mm per a una millor resistència al trànsit
  • Gimnasos: en aquests espais es requereix un producte especial esportiu depenent de l’activitat a exercir.

També és important exercir una mica de psicologia per escollir els colors adequats del paviment escollit; per exemple en espais comuns i recreatius, on cal estimular els nens a través de colors vius, que infonen alegria. Per a les zones d’estudi i concentració els colors tènues afavoreixen la concentració i l’aprenentatge.