Característiques del tipus de teixit screen o polyscreen.

En voler un bon teixit tipus screen o polyscreen hem d’informar de les seves característiques.

El fet d’intentar saber la identitat d’aquest material, en primer lloc hem de saber-los diferències; de fet la diferència entre el screen i el ‘polyscreen’ o screen de polièster és un tema que sol preocupar a molts dels nostres clients quan volen realitzar una comanda; per aquest motiu per aclarir els vostres dubtes i preguntes, avui us explicarem totes les característiques que heu de saber sobre els estors de screen o polyscreen.

cortinas-tejido-screen-polyscreenPropietats del teixit screen o polyscreen.

Les característiques que fan que aquest teixit sigui apte, tant per a l’interior de l’oficina com per a l’exterior, són múltiples; aquest tipus de teixit ho podem veure aplicat en format tendal, o cortines.

Una de les característiques més remarcables d’aquest teixit, és que permeten aprofitar al màxim l’entrada de la llum sense perdre la visió exterior; això sí, sempre depenent del grau d’obertura del teixit que hem escollit; al mateix temps que el teixit ens ha de protegir dels raigs UV durant el dia; mentre que a la nit fa justament l’efecte contrari; nosaltres no veiem des de dins de les oficines, però des de fora a dins si ens veuen.

L’acabat sintètic en fibra de vidre i PVC del teixit screen o polyscreen, permet fàcilment la seva neteja; per tant el manteniment és una tasca fàcil i senzilla; també té la característica que tots els productes fets amb el teixit screen o de polyscreen, són ignífugs; aquest factor és clau a l’hora d’escollir-per instal·lar-ho en els teus oficines; ja que molts altres teixits tècnics que hi ha al mercat sí que ho són, i acaben sent un perill potencial per a les mateixes oficines.

De què depèn l’obertura del teixit?

L’obertura del teixit tipus screen o de tipus polyscreen dependrà de diversos factors; per exemple el primer factor és el de la visibilitat que volem tenir un cop tinguem instal·lat aquest teixit; per altra banda trobem la protecció dels raigs UV per part d’aquest tipus de teixit.

apertura-tejido-screen-polyscreen

De fet, els professionals definirem com a grau d’obertura, el percentatge de la superfície total d’un teixit ocupada pel mateix porus o orifici de propi teixit. Com més diferència hi ha dins el propi tramat del teixit, més llum passarà a través de la cortina; al mateix temps que també passaran els raigs UV.

L’obertura i el gruix del teixit, són dos factors que influeixen molt en l’absorció de la calor; i de fet això és fonamental a l’hora de calcular el consum, o de voler realitzar un consum raonable i eficient; per tant si volem realitzar un consum eficient, tant d’aires condicionats com de calefacció, haurem d’escollir un bon teixit screen o de polyscrenn, perquè s’adeqüi a les nostres necessitats i possibilitats.

Diferències entre els teixits screen i polyscreen.

Tots dos teixits són productes de màxima qualitat i eficiència; de fet comparteixen moltes característiques anteriorment esmentades; però al mateix temps són diferents teixits.

La principal diferència entre aquests els teixits de screen i polyscreen és la seva composició:

  • Teixit Screen.

    • Està fabricat amb fil de fibra de vidre recobert de PVC.
  • Teixit Polyscreen.

    • Està fet de fil de polièster recobert de PVC.

tejidos-polyscreen-screen

En el cas de tenir el dubte en si escollir un tipus de teixit depenent del seu fil o un altre, hem de dir que no hi ha millor ni pitjor fil; de fet els dos fils compleixen la seva funció a la perfecció; i els dos fils donen certes propietats compartides al mateix teixit.

La fibra de vidre (en el cas del teixit de tipus screen) és una fibra mineral; per tant compta amb un grau més alt de reflexió solar respecte el teixit de Polièster; això vol dir que el teixit screen té la característica de reflectir més la llum solar; i per tant la temperatura de l’interior de l’estança en qüestió serà una mica menor que si es comptés amb un tipus de teixit de polyscreen.

Amb aquesta última reflexió des EuroConstructa recomanem que en estances on s’arribi a rebre molta llum solar; tindrien més sentit les instal·lacions de teixit screen si es desitja tal conseqüència; en cas contrari recomanem la instal·lació a les seves oficines del teixit de tipus polyscreen.

També hem de dir que de moment hi ha una paleta de colors molt més àmplia en teixit de tipus screen, respecte al teixit de tipus polyscreen. Tal i com hem apuntat abans, el manteniment és molt simple amb dos tipus de teixits; de fet no es poden fer servir cap tipus de dissolvent, al mateix temps que ni tan sols substàncies abrasives; simplement amb un drap ben humit i sabó neutre, les cortines van a quedar més que lluents.