mantenimiento de la moqueta

El mantenimient de la moqueta

Si recentment ha adquirit una catifa de llana o instal·lat una moqueta modular a la seva oficina, segurament s’ha trobat amb que les mateixes deixen anar un borrissol. No es preocupi, la catifa no està perdent qualitat o pes, és un procés natural d’adaptació. Aquesta pelusilla es deu al tall del fil o bri que fa que les fibres soltes no s’adhereixin a la base i poc a poc s’aniran eliminant.

Un cop passada aquesta primera fase, per allargar el màxim possible l’ús de les nostres catifes i moquetes, anem a donar-li uns consells sobre un manteniment adequat ja que la brutícia acumulada redueix la vida de la moqueta.

Eines per al bon manteniment de la moqueta

L’eina més important és l’aspiradora. La clau està en passar-la cada pocs dies, depenent de l’ús i trepitjada a la qual estigui exposada. No hi ha cap problema en que passi l’aspiradora tantes vegades com vulgui.

mantenimiento de la moqueta

  • En la mesura del possible feu-vos amb una aspiradora que tingui un gran contenidor, un motor potent i més que tingui filtres anti-àcars, per així poder succionar bé tota la brutícia.
  • De tant en tant revisi en el seu aspiradora la boca, la mànega, i si escau el raspall giratori, fixeu-vos bé que estiguin lliures de pelusses i de fils, per facilitar el flux d’aire per la mateixa.
  • És convenient canviar la borsa o buidar el contenidor habitualment i renovar els filtres anti-àcars amb freqüència.

Una altra eina que pot utilitzar per mantenir neta la seva moqueta és una vaporeta de tant en tant. Aquest estri de neteja mitjançant vapor a gran pressió, li permetrà netejar sense humitejar en excés. No tingueu por a usar-lo, la qualitat de la tintada de les nostres moquetes, fa que els colors estiguin sempre vius i no destenyeixin. Si no té aquest electrodomèstic ha l’opció de llogar-lo per hores.

Com eliminar les taques

mantenimiento de la moqueta

La majoria de les moquetes d’avui en dia, estan fetes amb uns materials especials per repel·lir les taques. Tot i així, recomanem que almenys un cop l’any, acudeixi a una empresa especialitzada per realitzar una neteja general. Per descomptat, recuperar la imatge de la moqueta és primordial, però és més important el fet d’eliminar els possibles gèrmens i microorganismes que han quedat sota de la fibra i que amb el aspirat setmanal no s’ha pogut eliminar.

Si se li cau qualsevol producte a la catifa, com oli, vi, cafè, te, suc o menjar. Aquests són alguns consells per poder eliminar la taca de manera fàcil.

  • El primer que ha de fer és evitar que s’expandeixi la taca, bé amb una baieta, drap de cuina o paper absorbent. Això és important fer-ho en el moment que es detecti la taca, per evitar que s’assequi o quedi incrustada.
  • Mai fregui la taca, ja que la fricció augmentarà el desgast de la moqueta, és convenient que passi sempre per sobre de la taca un cotó o drap suau a la direcció de fora cap a dins.
  • No utilitzeu molta aigua, com ja li hem aconsellat pot utilitzar una vaporeta. L’excés d’aigua pot provocar amb el pas del temps l’aparició de males olors o taques de floridura. Sempre que vagi a aplicar humitat a la moqueta vos abans que l’espai està ben ventilat o que disposa de calefacció o aire condicionat que li permeti assecar ràpidament la superfície.
  • Feu servir productes especials per a moquetes que s’adquireixen en les grans superfícies. Però segurament tingui més a mà una mica de vinagre blanc o bicarbonat, aquests ingredients a més de ser econòmics són molt bons per combatre l’olor o el greix. Dissolgui un d’aquests ingredients en una mica d’aigua i apliqui la barreja suaument amb un drap sec sobre la taca, deixi-actuar i retiri.
  • Per taques específiques com les de cera o un xiclet, el primer que ha de fer és aconseguir endurir-lo. En el cas de la cera amb esperar és suficient, un cop endurida posi-li a sobre un tros de paper i pásele la planxa suaument a poca temperatura, veurà que gran part de la cera queda adherida al paper. D’altra banda per endurir un xiclet pot utilitzar una bossa de gel i un cop endurit treure-cura.

Fins aquí tots els nostres consells sobre com mantenir les nostres moquetes perquè llueixin com el primer dia. Si voleu obtenir més, no dubti en contactar amb nosaltres, bé al telèfon 93 785 53 88 o per correu electrònic: info@euroconstructa.cat.

Estarem encantats d’assessorar-i resoldre tots els teus dubtes.

Moltes gràcies per acompanyar-nos, ens veiem en la següent aventura.